Kort glimt

Jag fick mig bara fem sekunders titt på balen när vi körde förbi. Men dom var då fina iaf =).

Idag har vi haft fullt upp. Städat två bilar, målat ett utebord och grejat.
Middag, tokgoda hemmagjorda hamburgare. Kristoffer är kung på att göra hamburgare! Sen blev det iväg pǻ fisketur med Matte och Linda.

Äntligen hemma och ska bara kasta i mig lite fika (läs:gårdagens grillade kött med klyftpotatis och ädelostsås) och sen blir det till att kvälla. Morsdag imorgon. Mamma är hos mormor men det är ändå lite för långt att köra... får skicka henne en present =).

Nej nu ska jag kolla till klyftpotatisen.



Balen idag

Nu är det en kvart kvar sen ska jag hem! Hade tänkt grilla idag men det är så tråkigt väder så jag tror det blir hemmagjorda hamburgare istället.

Ö-vik imorgon kanske... får se vad som händer. Har mycket som skulle ha målats hemma också. Mycket som ska göras och alldeles för lite tid :). Nästa helg är det kalas hos farfars också... sen är det bara två helger kvar innan bröllopet... oj. Det är inte länge kvar nu.

Balen idag. Vad roligt att få gå på bal. Så himla kul att se hur fina alla är idag :).

Nu slutar jag snart.

Bruno

Imorse var jag in på sjukan igen, massa prover. Jaja, hoppas det blir bra iaf. Sen hann jag in på jobbet en sväng för att se när jag skulle börja, hade varit jobbigt om jag skulle börjat på morgonen men missat det när jag varit borta två dagar.

For och solade en sväng sen... måste hinna få lite färg innan bröllopet. Men jag tror inte solen tar på min hud längre. Ser ingen som helst skillnad mot för tidigare. Eller jo, när jag håller armen över handfatet kan jag se att min arm är lite brunare.

En kort cykeltur med Tyson, stackarn har ju knappt fått röra på sig dom senaste dagarna.

Ska se om jag kan t en promenad med honom ikväll också.

Torsdag

Känns för jävligt att vara hemma idag igen... Börjar få riktig panik över alla dagar jag missar, pengar som jag missar... Men har hittat en grej nu som kanske kan hjälpa! Hoppas! Har fått riktigt bra betyg så vi får se...

Nu är jag less

Var och tog prover igår men det lär väl dröja tills jag får några svar. Har så sjukt ont i magen idag, gick på jobbet och hoppades att det skulle gå över, men icket. Legat i soffan och kallsvettats hela dagen... Nä fy fan vad positiv jag var idag då.


Tisdagkväll

Desperate Housewives hos Ullis, hon ligger och sover ner lillan nu, kanske har somnat själv? för jag har inte sett henne sen jag kom hit och det är över en halvtimma sen. Har faktiskt inte sett henne över huvud taget. Bara antog att hon ska ha lillan att somna... kanske ska kolla om dom är där inne?

Har legat och degat i soffan framför Ugly Betty. Snart blir det nio!



Och sen slutar Kristoffer så då ska vi skynda oss hem och mysa.



Regnet

Har stått ute i regnet i tjugo minuter nu ikväll... Skulle springa till bilen och när jag kommer tillbaka är dörrjäveln låst till jobbet. Ingen telefon och inget nummer heller för den delen... Var och yrde runt och kastade pinnar på fönsterna och hade mig men ingen såg mig. Till slut fick jag springa till Kristoffer och han letade rätt på numret till Terese... Inget svar. Höll på att terrorisera hennes telefon ett tag. Fick panik och glömde efternamnet på Cilla så det var inte lite panik jag hade ett tag. Att minnet totalt ska sluta fungera när man är stressad? Men till slut så tog jag mig tillbaks till datorn =).

Körsbär

For på Konsum och tvärhandlade lite frukt på lunchen och vad hittar jag? Jo körsbär! Åh jag blev så glad, jag vet att dom är svindyr men jag kan inte låta bli när sommaren börjar närma sig och körsbären börjar komma fram i fruktdisken.






Körsbär
är körsbärsträdets frukt och är en stenfrukt. Stenen kan vara 0,5-1 cm stor och ligger inbäddad i bärets röda eller gul-röda fruktkött.

Sten? Från Wikipedia.

Nu så är lunchen slut.

Blodprov

Var på sjukan och tog allergiprov imorse. Jag är lite rädd för nålar... och just idag var det en ny människa som höll på att utbilda sig som skulle ta prover... tre gånger stack han mig... för djupt varje gång så det fungerade inte. Till slut bytte vi arm. Då gick det bra.

Men jag var lätt illamående innan det var över =). Tyckte synd om människan också. Inte lätt...

Korv och makaroner

Fick det bli till middag. Kristoffer hade lagat så han mötte upp mig och vi for ner till hängbron och åt... var så hungrig så nästan vad som helst hade varit det godaste... Fast just idag hade han ju lagat otroligt god mat ;).

Blev vansinnigt sugen på lasagne idag... måste göra det i veckan. Jag brukar köra fetaost i såsen istället för vanlig så då slipper jag mjölken =).



Det blir veckans lilla matprojekt. Och dillköttet jag hade tänkt ge mig på... på söndag.

Eftermiddagsrast

Vilken dag!

Inte så mycket mer med det... sitter och ryser över Kristoffer utkarvning av kroken igår... Fy fan vad äckligt... Jag som är så jäkla blödig (tydligen, aldrig riktigt vetat om att jag var så känslig) började grina också när han började skära...

Så... lite blodig information...

Jag saknar Anna. Skulle göra mycket för en glass och pratstund nere vid ån med henne.

Tyson badade i dammen igår, luktade jävulskt vidrigt när han skulle åka hem.


Måndag

Tillbaka på jobbet. Så hemskt att kliva upp på morgonen när det enda man kan tänka på är att få gå och lägga sig igen... Låg och dagdrömde om inatt när jag äntligen ska få gå isäng. Tragiskt är det.





Igår efter fisket


Är redan hungrig.

Händelserik dag

Nu är vi äntligen hemma. Komme hem mycket tidigare men då vart det gardin syning och lite smått och gott.

For till Umeå först och lämnade Tyson hos pappa som tog med honom till farfars, sedan for vi till mamma, åt tacos och sedan såg någon självklart möjligheten till fiske så då for vi ut allihopa :).
Sen lördagen tillbringade vi på stan med mamma och lillasyster. Hyrde kläder till Kristoffer och grejade. På kvällen for vi till farfars och träffade nyaste tillskottet i familjen :), sov över där. Söndag morgon, farfars, sen en till sväng till nytillskottet :) sen till svärföräldrarna, fiske, palt och sen hem.

Fisket var i ofs en historia för sig. Kristoffer sattte en krok i handen medans gäddan fortfarande satt i andra kroken, och sen på vägen hem ramlade han när han skulle dra in båten (enda som hade stövlar) och sparka upp dyvatten i ansiktet och pricken över i,t... När vi kommit tillbaka på sista sjön så tappade han draget. Men han höll humöret uppe ganska bra ända tills draget försvann... Då var det inget mer att göra än att fara hem.

Jag är så vansinnigt trött. Jag har ont i halsen och känner mig så less just nu. Känns som jag inte gör annat än att vara förkyld.

Nu ska jag ta och lägga mig.


Snart helg!

En halvtimma kvar och sen ska helgen spenderas i Umeå =). Ska bara hem och duscha (om vi har något vatten har varit snålt om det senaste veckan) och sen bär det iväg!

Har haft en olydig hund nu på morgonen, han smet två gånger. Första gången var det fåren som hägrade och andra gången var det grannen och hunden där som var lockande. Han kanske planerar en flytt?

Nu ska jag jobba.


Mysmorgon

Kristoffer for iväg på jobb så fort vi vaknade och jag och Tyson tog krattan och började räfsa löv... Säkert regnat inatt för det var tungt och äckligt och jag lessnade och tog en cykeltur istället. Han har blivit så duktig! Han springer bredvid cykeln, aldrig framför. Han drar inte och han är helt grym. Håller bra kontakt under tiden ! Så kul!

Håller på med tvätten nu, ser Gilmore Girls och Tyson han sitter ute och vaktar grannarna. Dom cyklade förbi med fåren imorse och Tyson blev helt lyrisk... Jag fick springa ut på lillvägen och hämta honom för ena fåret var inte så glad att se honom. Men dom nosade på varann och hälsade innan. Längtar inte tills dom släpper ut hästarna för i år. Förra året var han lite tillbakadragen mot djur som var större men han var ändå fram och hälsade. Såg roligt ut, lilla Tyson var mindre än hästens huvud =).

Nu ska jag äta.

Huvva

Sitter på jobbet efter maten och det är så sjukt fint väder ute. Längtar hem efter Tyson, ska ta en cykeltur ikväll sen blir det Greys!

Kristoffer skulle hem och måla nu... crossen alltså... inget annat nyttigt som fönsterna :).
Skulle ha börjat på fönsterna i helgen men jag hade inte ork eller tid. + Det var vansinnigt dåligt väder och jag var trött.

Nu ska jag fortsätta. Får göra en specialare på jobbet idag. Ganska trevligt faktiskt.

Dålig på uppgradering

Har varit hemma i två dagar och inte haft någon ork eller energi till annat än att slå igång datorn... titta när den startar... och sen slå av den...

Nu är jag då på jobbet... Tyson blev livrädd imorse för haglet... Han sprang in det fortaste han kunde och var helt upp i varv.

Nu jobb.

Cross

Vilken dag det lyckades bli idag...
Kunde inte sova igår pga "weddingnerves"... låg och vände och vred på mig och fick upp världens hemskaste bilder på mig själv i en fluffig marängdress och pengar som bara rann iväg åt oanade håll. Vaknade imorse och skickade iväg ett panikmejl, tur mina vänner orkar med mig... (tror jag).

Sen blev det ut... Kristoffer ville iväg och fiska så efter en provtur på crossen (jag är alldeles för kort... tappade hela saken över mig när jag skulle kliva av) for vi iväg. Blomsterhandeln hann vi med också... dom får in jordgubbsplantor i veckan så nu ska vi gräva landet =)!
Väl framme blev det två timmar till med crossen (jag satt och latade mig i solen) och sen blev det sjön... Rodde runt hela sjön och vem fick årets första fisk? Jepp jag vann.

Nu har jag blåsor i händerna, ryggen värker (låter som en gammal tant) och myggbetten kliar. Nu blir det sängen.




Tog en långsväng på vägen hem.

Lördag

Lång cykeltur och städ. Det är vad jag har roat mig med idag. Jo... och en skittråkig bok. Ska ge upp den och börja med DVK istället!

Tråkig

Gud vad tråkig jag var idag då... Har haft fullt upp hela morgonen. Klev upp halvnio.
Solade.
Cyklade med Tyson.
Rengjorde skåpluckorna (hur kan man låta bli?).
Duschade.
Bäddade.
Städade.
Dejtade Kristoffer på Thai.

Jag har hunnit med en hel del. Sen vart det jobb. Nu ska jag snart gå hem och ta helg. Ska springa och handla lite för grillning med Ulrika och Iza... och Kristoffer då.

En äkta 80-talist?

Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem

Vi som slog in skolböckerna i diverse fina papper/skydd för att vi behandlade dem med respekt

Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade

Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren

Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen

Vi som samlade på allt - främst kapsyler och sudd

Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail

Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan

Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan

Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram

Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs

Vi som spelade in musik på kasettband genom radion

Vi som läste OÄ i skolan

Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen

Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten

Vi som läste Lyckoslanten

Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga

Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem

Vi som använde telefonkort och innan mobilernas tid

Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna

Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren

Vi som älskade bockstyren och max antal växlar på cyklar

Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det

Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt

Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel

Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet

Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända
blad. Då börjar vi..."

Vi som var tvungna att blåsa i våra nintendospel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: kraftigt men utan salivstänk

Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio

Vi som käkade Raider och inte Twix!

Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2)

Vi som hade bänkar med lock på

Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000

Vi som gjorde fingerlekar med garn" såsom vaggan, eifeltornet,fiskenätet

Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna
sega råttor av Sofi Propp

Vi som vet hur man gör popcorn på spisen


Fick mejl tidigare idag, så klockrent! Tror jag missade fyra punkter, bl a fick jag aldrig ens fick igång min ICQ, var så imponerad på alla som lyckades med det. 

Fisken får vänta

Det blev inget fiske ikväll. Istället har jag gjort något skumt med datorn så jag fått ett nytt... jag vet inte vad jag har gjort faktiskt. Kristoffer hade tänkt göra något så jag kunde använda datorn som vanligt igen (hade inget skrivbord idag när jag kom hem och det var helt tomt på skärmen när jag startade den), men femåring som man är så ville jag göra det själv. Kristoffer satt bredvid mig hela tiden medans jag knappade mig igenom massa punkter. (Han styrde ju självklart allt jag gjorde och jag fick inte ens skriva ett lösenord utan att han hade godkänt det förstr.)

Inte blev det något vettigt gjort av den här kvällen heller.


Väntar på fisken

Ska snart få fara hem och fara ut och fiska med pojken! Längtar efter Tyson och alltihop. Vi hade tänkt fara mot Lövliden men det kanske inte var så jäkla smart kom jag på nu för då kan jag inte släppa lös Tyson när det är så nära till vägen... Han har ju en förkärlek för att jaga bilar... Eller leka med dom.

Stress

Vaknade imorse och var sur. Sen vände jag mig mot Kristoffer och han var också sur.
Sen klev jag upp och var sur och sen klev han upp och var sur. Sen duscha jag och var lika sur efter det. Sen bråka vi och sen åt vi och sen bestämde vi oss för att eftersom båda tydligen är på väldigt dåligt humör idag så ska vi göra något riktigt roligt ikväll. Så vi har något att se fram emot idag. Sen blev båda helt plötsligt väldigt gulliga...

Kristoffer   Vi kan se en film och bara ligga i soffan...
Hanna       Eller så kan vi fara och fiska!
Kristoffer   Om det är kallt och blåsigt ligger vi i soffan och om det är soligt far vi och fiskar!
Hanna       Härligt.

Så nu är jag nöjd och glad. För tillfället.

Överfull handväska

Vart hos Ulrika ikväll och sett Greys. Sen tog jag världens absolut kortaste promenad när jag kom hem. Tio minuter gick vi. Jag och Tyson. Sen gick vi hem efter att en lastbil missat att vi gick på vägen så vi var tvungna att hoppa i diket... Ingen mening att vara ute och gå då.

Kunde inte hitta min plånbok på lunchen... Sökte igenom hela väskan... ingen börs. Tog bilen och for upp till Kristoffer och hämtade hans börs. Sen var min lunch över så jag missade allt jag hade tänkt spendera med börsen.

Slutade klockan åtta och slängde ner snusdosan i handväskan. Utanför Ulrika skulle jag ta upp den igen. Kunde inte hitta den. Men hittade min börs! Så då for jag på Ica och köpte en ny snusdosa. Längtar tills jag hittar min andra i väskan snart...

Kanske borde ta och städa den snart... det har gått så långt att jag gruvar mig för att slänga ner grejor och istället tar börsen, telefonen och nycklarna i handen och väskan under armen när jag ska göra mina ärenden. Så den har som tappat sin funktion.

Nu ska jag lägga mig framför tvn.

För att jag är ju så nyttig

      

Combo på Frasses med Kristoffer alldeles nyss. Åt alldeles för fort så nu mår jag illa. Vad har det blivit för fel på mig? Känner ett tvång att kasta i mig maten så fort jag får syn på den. Förstår inte vad jag håller på med själv. Likadant med fikagodiset jag införskaffade igår. kastade i mig varenda godis så fort att jag knappt hann tugga... sen mådde jag dåligt... 

Åter till Frasses... dom har slut på vitlökskryddan! Jag har framfört saknaden av den men ändå finns det ingen vitlök där. Funderar på om det är ett sätt att meddela att dom inte gillar hur smarta vi har blivit som delar på ett combo ist för att köpa en meny var. Mkt billigare så då kan vi äta oftare! Fast det tjänar dom ju på iofs. Kanske inte är något personligt då att just vitlökskryddan inte existerar där längre...

Onsdag

Den här dagen känns lika värdelös som igår. Allt går sin egen väg. Inget går min väg. Bara småsaker men när allt tjorvar blir man less.

Igår kväll hade Kristoffer glömt bort att hämta kortet till boxen så det blev inget Desperata. Sen skulle jag baka och då var det massa ingredienser som jag självklart inte hade hemma. Bara småtjafs hela tiden. Ikväll blir det då Greys med Ulrika. Det blir trevligt.

Har skickat iväg alla kort idag! (Var självklart fem minuter sen så posten hade redan hunnit tömma för idag.) Men då åker dom iväg imorgon.

Nu ska jag jobba.

Fixat

Smet iväg och tryckte tillbaka bygeln så nu försöker den inte längre gnida hål på huden. Men nu skriker hela min kropp efter att få röra på sig. Tror jag inte sitter "ergonomiskt rätt".

Nu ska jag sluta bombardera min blogg med onödiga inlägg och försöka leta reda på mitt päron så jag får fika snart.


Så förbannat

Inte nog med detta flås i örat utan nu upptäckte jag en till sak. Bygeln i behån försöker spetsa mig. Den har kämpat sig ut, millimeter för millimeter och nu har säkerligen tre centimer trängt sig ut och kämpar febrilt med att skava sönder min hud. Hatar denna dag. Hatar bh-ar... hatar allt.

Flås

Sitter och flåsar i mitt headset hela tiden. Flås flås flås. Blir jätteiriiterad över flåsandet och styr undan det. Sen hör inte kunderna vad jag säger. Jag styr fram headsetet, lägger på och flåsar i örat på mig själv igen. Varför?
Igår flåsade jag inte, och inte dagen innan det heller. Hade lärt mig hur man inte flåsar i örat (efter mkt flås de första dagarna på jobbet) men lik förbannat sitter jag här igen och flåsar i örat på mig själv igen.

Hemma

Försökte lägga upp bilderna igår men cp-dator ville inte fungera som den skulle.



Utsikten från våran ytterdörr.




Utemöblerna har åkt fram och Tyson är lycklig över att sommaren är här.


De två vintrar vi nu har bott i huset har jag funderat över samma sak varenda gång. "Varför bor vi i hus och inte i lägenhet? Varför är vi så dumma när vi hade kunnat slippa skotta snö och ha så "långt" in? Och varje år har jag blivit lika glad när sommaren börjat komma. Och kommit ihåg varför vi bor där vi bor :).

Nu ska jag jobba.

Hem

Blev första cykelturen med Tyson ikväll. Han var jätteduktig. Höll sig undan cykeln ganska bra och fick sträcka på benen. Cyklade till bron sen släppte jag lös honom sista biten hem. Så stolt över honom!
Var så skönt att få cykla igen så jag lämnade honom hemma (vill vara försiktig så jag inte tröttar ut honom helt) och cyklade en bit till. Hade klätt mig ganska bra men ändå var jag genomfrusen när jag kom hem. Blev fruktsallad och makrillmackor på hårdbröd. Hemskt gott! Hur kan något så enkelt vara så gott?

Nu blir det Scrubs.




Nu ska vi se

Gjorde en sån där frågegrej som finns överallt. Ni vet... kryssa i här och kryssa i där. Det handlade då om huruvida jag är en flickflicka eller pojkflicka. Jag gjorde testet... sedan raderade jag det.



Min syster frågade mig vad vi önskade oss i bröllopspresent... "Kopparna som var så fina när vi var på schtan! Dom där jag var för snål för att köpa själv!"
Sen kom vi till svärföräldrarna... "Vad önskar ni er?" löd frågan där också. "En MIG svets!" ropar Kristoffer lyriskt och jag skrattade rått för mig själv. Jo precis. En MIG svets. Precis vad vi önskar oss. Vi har alltid velat ha en MIG svets... och vi har alltid önskat oss fina tekoppar... Mitt råa skratt försvann snabbt och jag föll in i den lyriska nickningen över MIG svetsen .



DVK

Sprang iväg på biblioteket alldeles nyss och skulle låna Da Vinci Koden... Tror ni inte på fan att jag hade glömt börsen? Jag har nämligen fortfarande inte lärt mig hur man lämnar igen böckerna efter lån och detta tar nu ut sin rätt i en sinande plånbok. Lik förbannat går jag dit, betalar mina skulder, lånar TRE nya böcker, går hem och glömmer läsa dom. Nu hade jag tänkt låna DVK då men i h-vetet heller. Åh så drygt.

Ringde och beklagade mig för Kristoffer ang detta och han berättade då om sin dag... Hade kört crossen en halvtimme, sen gick kedjan av, sen fick han gå hem två timmar.. med crossen.. Hm.. ok.



  Hittade en bok igår på ICA som jag hade tänkt ge en chans. (Har en konstig mani för böcker som innehåller gammalt skrock där folk kan spå och har olika förmågor, kanske därför jag är mörkrädd?)


Nu ska jag snart få gå hem.


Vill shoppa


Love Bodyshop



Fick hudlotionen i julklapp av en släkting och jag älskar den! Luktar så vansinnigt gott och huden känns så mjuk. Tyvärr tänkte jag mig inte för på hur dyr den förmodligen är utan smörjde in den hejvilt dag efter dag... och den tog slut ganska snabbt. Måste införskaffa mig en ny snart.

Fiske

Blev en sväng till svärföräldrarna ikväll med fiske och mat.

Har äntligen fått lite bilder i helgen. Men önskar vi kunde få kameran snart för jag blir vansinnig på att jag inte kan koppla in Kristoffers telefon till datorn. Hur gör man?


Tyson myser





Tyson hemma på gården




På fisketur




En kopparödla Kristoffer inte kunde låta bli att hälsa på :)




Nu ska jag skynda mig i säng till morgondagen.

Nu blir det grillat

Woho alla löv på framsidan och baksidan är nu officiellt borta!

Höstlöv

Vaknade halvnio imorse av att räven stod och flåsade utanför förnstret. Hoppas att det var räven iaf... Jag och Tyson bestämde osss enhälligt för att kliva upp och jaga bort räven. Det blev ut och kratta... sen har jag krattat tills nu. Finns det något bättre sätt att tillbringa lördag morgon på än med krattan i högsta hugg... Har tillbringat mkt tid med att jaga bort grannkatten också med hjälp av krattan. Tyson och katten gillar ju att umgås men jag börjar bli rädd att Tyson ska börja följa med med på kattas äventyr. Nog om min (väldigt) intressanta morgon... Nu ska jag he i mig lite mat.


Gårkvällen spenderade jag och Ulrika i soffan och tittade på Talang. Helvetet vad duktig ena lillpojken var på att sjunga!



Snart helg

Ska skynda mig på ICA och handla lite mat och fredagsmys när jag slutar! Lördagsgodis kan man också kalla det... Jag saknar dom där små flaskorna... stenhårda rosa, gula och blå. Hittar bara såna på kiosker, aldrig på affären.

Sen bär det iväg till Kristoffer för att ge honom lite godis och dricka. Sen hem och äta middag med Ulrika... Undrar vad vi ska göra för gott :)?



Nu är det iaf snart helg.

Fredag fredag fredag

Jag och Tyson hitta lite renar imorse när vi gick mot flygplatsen. Fast det var inte så lite renar vi hitta. Det var en hel massa. Tyson gjorde vackra glädjeskutt i kopplet och trodde lyriskt att nu äntligen kommer Musse släppa lös mig så jag får jagaa! Men det blev inget jagaa för honom icket utan Musse höll hårt i kopplet och betedde sig som en surkärring.

Sen blev det självklart skåpluckor... jag har ju en konstig mani för att rengöra skåpluckorna på fredagar. Man kan då tro att våra skåpluckor alltid blänker eftersom jag tar mig för detta projekt varje fredag... Men då tror man fel.

Nu ska jag se om jag kan göra någon nytta idag. (Förutom att putsa skåpluckor och jaga renar då).


Middag på Saiwa

Pojken hade inte glömt mig, han hade bara ignorerat mina sms och samtal, så han stod här utanför med maten med sig och vi for ner på Saiwa och satte oss och mös :)


Längtar tills i sommar då det ser ut så här :)



Bild lånad från Saiwas Camping

God morgon!

Strålande väder imorse... solen låg och bländade mig och jag försökte gömma mig under täcket och snooza bort resten av dagen men med en kraftansträngning tog jag mig in i duschen. Sedan tog jag på mig brudklänningen och högklackade skorna och klapprade omkring inne i köket med blocket i högsta hugg. Eller så var det jeans och en t-shirt jag bar medans jag skrek information till Kristoffer om vilka han måste ringa idag.

Tog en promenad med lill Tyson igår, han var yr av glädje över att få slippa kopplet och jaga pinnar över hela vägen (skogsvägen alltså). Sen när han fick på sig kopplet blev han ändå alldeles yr av glädje och trodde i några förvirrade ögonblick när vi fick syn på en tjäder att han var lös och ledig och bodde i skogen, så vi satte av i full fart och jagade tjädrar (jag inte riktigt lika lyrisk som Tyson över detta). Sen hälsade vi på pojkarna i Forsnäs och tittade med stort intresse på när en ny cross växte fram... två minuter senare ansåg vi oss ha fått alldeles tillräckligt med information om hur man bygger en cross så då skyndade vi oss tillbaka för att se vars tjädrarna hade tagit vägen och hinna se Gerys Anatomy.

Ikväll ska jag och Tyson gå en till promenad och se om vi kanske kan hitta några fler tjädrar. tror vi tar skogen ikväll rent utav.

Bridezilla (måste göra en come-back)

Går alldeles för slöigt med planerna på bröllopet. Jag är ingen planeringsmänniska... gillar att tro att jag själv är det men bah! Absolut inte! Världens slarvigaste och mest oorganiserade människa som gillar att gömma sig bakom en fasad bara för att jag har lyckats lista ut hur man håller huset rent. Tror jag måste köra ett ryck imorgonbitti och köra en riktig planering. (Hade ju kunnat göra det ikväll men då är jag alldeles för upptagen av Greys och Tyson). Skulle behöva Anna här som pressade mig till att gå och fixa för håret och skorna och buketten och lokalen och allt som ska göras.

Ramlade tillbaka

Blev middag på Frasses med Kristoffer idag. Ramlade tillbaka i onyttigheternas värld efter att ha stridit bra mot den flera dagar nu... (Dock fuskade jag igår kväll och gjorde tokgoda mackor med vitlök och fetaost...)
Men men... snart någon dag kanske man klarar pressen.

Ikväll har jag tänkt ta en lång promenad med tyson direkt när jag kommer hem och sen ska jag luta mig tillbaka och se Greys Anatomy. Det var ju så sjukt bra förra gången...



Reklam

Jag och pojken satt och tittade på tv i söndagskväll. Så under reklamen dyker en Ica reklam upp och jag slötittar lite när Kristoffer skriker rätt ut " En telefon! Skitfin och jättebillig tror jag! Den kan du köpa, du som inte har någon längre!" Jaja okej, hoppar upp från soffan och ropar tillbaka "Vad var det för modell? Nokia?" "Nej, vi måste kolla på hemsidan", han slutar skrika åt mig och vi springer till datorn. Sätter mig ner och knappar mig in på Icas hemsida... väl där hittar vi ingen telefon men en jäkla massa reklamfilmer. Jag trycker upp den senaste och där står självaste Stig och berättar om ett lång bord. Det finns en pil under som man kan dra åt både höger och vänster ochh titta vad mer det finns.
Jag börjar försiktigt dra och Stig vandrar med i rutan och berättar för mig om alla priser... Jag ler stort och börjar dra lite snabbare... Stig börjar jogga lite försiktigt och med skrattet plötsligt sprutandes ur mig börjar jag dra pilen i alla möjliga hastigheter fram och tillbaka... Jag skrattar så jag gråter medans Stig ömsom springer ömsom flåsar sig igenom olika priser och när jag drar pilen åt endast ett håll väldigt länge hoppar Stig plötsligt upp på en cykel och börjar trampa sig igenom varorna. Jag grät. Sedan tittar jag på Kristoffer och på 2 sekunder slutar jag skratta... han stirrar på mig med misstro i blicken och jag inser att det är läge att hålla inne med tanke på att det stundar för bröllop i sommar och jag vill väldigt gärna vara med då.

Så det var slutet på min datareklam. Jag håller mig från och med nu långt ifrån den...

Citronen

En äldre herre gjorde min dag igårkväll.

Jag hade varit på Konsum och handlat, skulle ju göra citronmarmeladen när jag kom hem hade jag tänkt. Var på allmänt dåligt humör och fräste omkring inne på affären, när jag hade plockat på mig allt gick jag till kassan, såg en äldre herre som var på väg dit också och i vanliga fall brukar jag inte tränga mig i kön, men just igår kväll halvsprang jag fram bara för att hinna före honom, så jag skulle slippa stå och vänta nå längre.
Så jag betalade och plockade ner varorna i kassen, sprang ut till bilen och skyndade mig att starta, så ser jag i ögonvrån hur någon vinkar. Jag vände mig ditåt och det var den äldre herren...
"Hallå! Du har glömt citronen!" ropade han och såg jätteglad ut att han hann ikapp mig...
Det var en citron. Kostade fem kr kanske... vem skulle ha sprungit efter någon som redan hade hunnit börja köra? Speciellt någon som bara blängde surt när hon stod i kassan.
Men han gjorde min dag, jag hade kommit på det först när jag kom hem och eftersom det var det enda jag hade planerat så hade jag blivit ännu mer arg och besviken när jag kom hem. Men han sprang efter mig! Jag hade ett leende på läpparna hela vägen hem.


2 1/2

Inte länge kvar nu, får se om jag åker direkt hem eller om jag far förbi Ullis och ser Desperata... Blir lite stressigt för jag skulle ha postat mitt brev (som jag försökt posta i över en månad men nu jäklar) och sen ska jag tvärhandla lite... Hade tänkt göra hemmagjord lemon-curd ikväll med scones... Eller är det scones med lemon curd :)?

+ Att jag måste fixa någon lunch till imorgon. Något tips på något snabbt och enkelt? Jag har förätit mig på min kycklingsallad tyvärr... kanske... Nu blev jag sugen på den.

Officiellt less

Har så mycket jag skulle behöva göra... har så jäkla ont i ryggen idag... har alldeles för lite tid. Officiellt less alltså.

Skulle göra mycket för att klockan skulle vara 20.00 och jag får skynda mig hem till min pojke ... ähm.. och göra alla dom där ärendena som var så brådskande... hm. precis.

Desperata ikväll! Yey! Ska ringa Ullis och höra vad hon vill ha för gott till!

Jag vill också vara med :)

1. Hur gammal är du om fem år?  27, snart 28
2. Vem var den sista du träffade? Sista? Kristoffer, men träffar alla arbetskamrater just nu
3. Hur lång är du? 1,66
4. Vilken var den senaste film du sett? Never been kissed i söndagskväll
5. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Ja det blir bra :)" till Kristoffer som frågade om jag ville ha fiskpinnar
6. Vem ringde du senast? Min bror
7. Vad är helgens planer? Har nog inga i helgen
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på vad det gäller
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda
10. När såg du din mamma senast? I påskas tror jag
11. Vilken ögonfärg har du? Brun
12. När vaknade du idag? Kvart över åtta
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej jag tror inte det
14. Vilken är din favoritplats? Gunnarn
15. Vilken plats föredrar du minst? Vet inte,
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förhoppningsvis med något jag vill göra
17. Vad skrämde dig som barn? Skelett, Ika i rutan
18. Vem fick dig att skratta senast? Kristoffer
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Njäe...
20. Har du stationär eller bärbar dator? Både en stationär och en bärbar
21. Hur många kuddar har du i sängen? 2
22. Hur många landskap har du bott i? 1
23. Har du spytt på nån nångång? Nej det har jag inte :)
24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor tror jag
25. Är du social? Nej det kan jag inte påstå... :)
26. Vilken glass är din favorit? Twister! Saknar den
27: Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala av huslånet (tråk jag)
28. Tycker du om kinamat? Väldigt mkt
29. Sover du med eller utan kläder på dig? Beror på kylan i huset
30. Tycker du om kaffe? Ja ibland
31. Vad dricker du till frukost? Te
32. Sover du på nån särskild sida? Höger
33. Kan du spela poker? Ja
34. Tycker du om att mysa? Ibland
35. Är du en beroende människa? Ja det är jag :)
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Min kompis Ulrikas mamma
37. Vill du ha barn? Ja
38. Kan du några andra språk än svenska? Enegelska och franska (men det är så lite så det är pinsamt)
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? Huset
42. Äger du dyra smycken? Dyra? Nej det tror jag inte... beror på vad dyra är?
43. Har du någonsin mött en älg i skogen? Vet inte... tror inte det...
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Snus (äckliga jag)
45. Vem är den roligaste människan du känner? Kristoffer :)
46. Välj ett ärr på din kropp? Överläppen, stod i vägen för vedklabbsras när jag var liten
47. Vad har du för ringsignal? Nån standard ericsson tror jag
48. Har du kvar något klädesplagg från när du va liten? Ja
49. Flirtar du mycket? Nej det hoppas jag inte
50. Vart togs din profilbild? Har ingen profilbild
51. Kan du byta olja på bilen? Ska jag nog klara
52. Har du fått fortkörningsböter? Ja
53. Vilken var den senaste bok du läste? Försöker traggla mig igenom Gossip Girl nu, har fastnat
54. Läser du dagstidningen? Ibland
55. Prenumenerar du på någon veckotidning? Räknas Kalle Anka
56. Dansar du i bilen? Kan hända
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Olika lokaler
59. När var du i kyrkan senast? Bröllop i höstas
60. Är du nöjd med din kropp? Nej den är jävligt krånglig
61. Är du gift? Annars, tror du att du kommer gifta dig någon gång? Nej men ska gifta mig i sommar! :)
62. Tror du ärligt att du kommer hitta din livs kärlek? Vad svarar man på det då? Hoppas jag gjort det :)

Badviken

Tog bilen och körde till Badviken igårkväll med Kristoffer och Tyson. Släppte lös Tyson och tog en promenad längs strandkanten. Hemskt mysigt men Tyson blötte ner sig nå fruktansvärt, det var en väldigt lerig hund jag stoppade tillbaks in i bilen när vi for hem. Sen blev det lite mys i soffan innan vi gick isäng.

Morgonen var bra mycket mer spännande, orkade inte med en promenad utan klev upp och duschade på en gång istället. Precis när Kristoffer gjort fika och vi skulle ta en mysmorgon uppe i soffan (hade ju så mkt tid över för en gångs skull) hör jag hur det fräser. Trodde det var vatten på spisen men sån tur hade vi inte. Det var en vattenledning inne på toan som hade smitit sig från handfatet och det bara spröt varmvatten över hela badrummet, vi har extremt varmt vatten också kan jag påpeka. Så det blev en halvtimmes jobb med det och sen var det bara att fara. Där rök min mysmorgon. Tur jag har en sån underbar pojke som lyckades hålla humöret ganska bra och klarade av det galant. Jag gjorde ju bort mig lite helt på egen hand. Skulle tvätta händerna efter att Kristoffer hade stängt av allt vattnet, gick till köket... "Visst finns det lite vatten iaf?" frågar jag medans jag samtidigt trycker ut tvål i handen och vrider på kranen. "Nej, kan du inte fråga innan du gör något Hanna?" Så där står jag med tvål i händerna och har inget vatten överhuvudtaget. Så drygt. Men som sagt, bara en halvtimme senare fick jag tvätta händerna, men då hade jag nog egentligen behövt duscha igen efter att ha agerat assistent åt pojken.

hm...

undrar om jag ska våga köpa en kjol från HM, jättesugen på en jeanskjol men jag känner mig snål.

Utmanad

Jag blev utmanad av Cecilia

Utmaningen består i att skriva upp 5 saker jag ska göra under 2009 och 5 personer jag vill utmana.


1. Tjäna massvis med pengar
2. Få mer tid med min familj
3. Resa
4. Ta vara på min lediga tid
5. Träna mer med Tyson

Jag utmanar: dom som känner sig manade

Fiske lycka

Satte en krok i vardera benet igår. Hade varit och kastat lite i Lövliden och när vi skulle vidare tog jag aldrig bort draget utan plockade bara ihop spöet. Tittade oss för innan vi skulle gå över vägen. Komme en bil men den var ganska långt bort så jag och Kristoffer började gå över vägen, så hugger det till och plötsligt har jag satt fast draget i båda benen, översta kroken i ena benet och nedersta kroken i andra. Måste ha varit en rolig syn där jag snubblade över vägen. Tog mig inte loss själv heller så Kristoffer fick kroka loss mig också. (Gjorde ont som bara den.)

Seriöst?

Vem hade någon aning om att det är så fruktansvärt mycket att styra upp inför ett bröllop? Ja okej, jag hade väl mina aningar men när jag sa litet så trodde jag (dum som man är) att det kanske inte skulle bli så farligt med alla tider och bokningar och bestämmelser.

Varför sätter jag mig bara ner med det på kvällen när jag får ont i magen också? Jaja, lugn kväll hittills iaf. Nu ska jag gå och lägga mig med löftet om att ta tag i grejer imorgon.

Ska skriva ut några papper innan bara.

Fisketur

Blev en kväll på krogen igår. Nachotallrik. Vaknade imorse, åt makrill (Kristoffers inköp från Statoil igår) och sedan fiske, var alldeles för kallt på dom första två ställena vi for på men sen börja solen värma på det tredje. Då hade vi varit hem och hämtat Tyson också. Han lyckades ju trilla i vattnet så en dyblöt hund fick sitta på golvet på vägen hem.

Nu ska jag se vad det blir för mat. Tror inte vi har nånting annat än pyttipanna hemma och det kändes lite tragiskt som söndagsmat.

Underbara fredag

Jag hade en så grym dag igår... vi var ute och pysslade hela dagen igår. (Paniken la sig ganska fort och jag glömde alla bekymmer jag hade igår morse).
Vi krattade tills armarna värkte, jag har massor med blåsor i händerna idag, och sen vart det en lååång promenad med Tyson där han dök mot vartenda vattendike han hittade. Han har ett blått streck runt halsen idag av halsbandet som tydligen inte tålde så mycket vatten :).
Jag hann även med att tvätta, diska och städa undan igår... Hundhår till tusen. Sen hade jag tänkt hinna se humorgalan med Robert Gustavsson men när det började stod vi på ICA och försökte få Kristoffers jäla kort att fungera... Han måste byta det... Hann bli jättepinsamt. Vi var ensamma från början men innan hon i kassan hade lyckats få det att fungera stod det säkert tio femtom pers i kön bakom. Alla hade samma rofyllda blick... eller inte. Skyndade oss därifrån sen för att slippa hatblickarna.
Men jag fick se sista minuten iaf. Slog på tvn precis när dom tackade alla som hade medverkat.

Sen x-men och sen var min dag över :).


Panik

Vaknade för en halvtimma sen och låg och tittade ut genom fönstret i vanlig ordning. Solen lyser så idag blir det uteaktiviteter. Var ju iofs redan planerat så men nu är det ännu bättre! Men jag kände paniken komma smygande och visste inte varsifrån den kom... så kom jag på det... jag vet inte vilka som ska komma på bröllopet! Vi hade ju bestämt att det inte skulle bli många överhuvudtaget men så kom jag på att jag har flera släktingar som står mig jättenära som jag inte hade bjudit. Jag beordrade Kristoffer att lägga ner telefonen och prata med MIG om detta, slet åt mig min egen och ringde mamma... skyndade mig att ringa pappa... tassade omkring ute i köket och paniken växte när pappa aldrig svarade... Jag har nu officiellt för morgonen blivit en bridezilla. Jag hoppas detta går över på en kvart för jag känner mig otroligt arg och besviken på Kristoffer just nu bara för att han inte är vaken nog att kunna diskutera med mig (han är vansinnigt morgonvresig) och detta känns inte riktigt sunt.

Paniken kommer sig av att Anna redan håller på med inbjudningskorten och jag tycker redan att det är för många (inte för att jag inte vill ha någon där, jag skulle jättegärna vilja ha alla där utan för att det blir för mycket folk så jag vet inte vars jag ska klämma in alla eller hur vi ska ha råd om vi nu ska bjuda ännu fler för det blir inte bara en till, det blir tio till). Det löser sig kanske...

Nu ska jag göra gofika och sen ska jag ut och ta ut min frustration på trädgården... Varför heter det trädgård? Låter ju som att det bara ska vara massa träd på hela gården... nu ska ja ut och sköta om mina träd... kanske inte ens heter trädgård? Kanske jag som aldrig har fattat det där. Ska ut och ta ut min frrustration på gräsmattan.


RSS 2.0